miercuri, 20 martie 2013

Jelly Bean

Temporar download-ul nu functioneaza!!!
Se pare ca cei de la Orange s-au tinut de treaba si au lansat update la Android 4.1.2 si pentru noi. Prea multe nu o sa spun.
Instructiuni generale de instalare:

Recomand o instalare curata. Ce inseamna asta: backup la contacte, mesaje si lucrurile esentiale de pe 4.0.4, resoftare 4.0.4 si update fie prin wifi, fie prin update zip in caz ca nu aveti internet. De ce asa? Pai aplicatiile de pe android 4.0.4, in general, difera fata de cele de pe 4.1.2, in varianta finala, o parte din ele ruland ulterior in mod de compatibilitate. De aceea este bine sa resoftati inainte de a instala, deoarece adaugarea lor ulterioara nu are decat sa aduca un bine.
La instalarea clasica, se pastreaza datele din sistem, la iar la cea prin resoftare, se pierd.

Sau altfel explicat:
1.Alegeti un card de memorie de minim 2 gb.
2. Descarcati de aici arhiva. Dezarhivati arhiva dupa ce s-a descarcat, si o sa aveti un fisier in arhiva, cu numele update.zip. Copiezi acel fisier pe card. Nu il mai dezarhivati in acel punct.
3. Puneti telefonul in recovery, cu cardul introdus. Din recovery alegeti wipe data/factory reset. Legat de recovery, puteti folosii fie CWM, fie cel stock.
4. Alegeti install update/install zip from sdcard(/choose zip from sdcard), alegi update.zip. Confirmati(yes), si asteptati. Cand termina, alegeti reboot. Astepti. Prima pornire dureaza in jur de 5 minute.
5. Configurati rapid. Va conectati la wifi. Intrati la setari, despre telefon, si alegi actualizare software. Selectati verificare manuala, si o sa apara. Selectezi sa descarcati update-ul. O sa dureze putin, pana descarca cei ~260 mb. Sa aveti macar 50% baterie. Selectezi instalare imediata. Astepti sa se restarteze, nu apasati pe nimic., totul se realizeaza automat. Cand termina, se restarteaza singur. Dupa ce se deschide(o sa dureze am 5-10 minute in total, cu tot cu optimizarea aplicatiilor), o sa primiti un mesaj ca actualizarea este completa. Cam atat. Succes.

Am adaugat la ultima pagina de pe blog cum sa reveniti la bateria stock, in caz ca cea in procente pune probleme. 
Si un review de la epuru mai jos:

45 de comentarii:

  1. Resofteaza cu asta http://bit.ly/YwqvsO . Nu faci root, doar update dupa fie prin wifi, fie cu zip-ul de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai resoftat cu 4.0.4 stoc cum am spus? Daca nu, dupa resoftare cu 4.0.4 stoc, dai update de la setari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu ce app as putea face un back-up simplu si bun?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde la ce vrei. Eu prefer spre exemplu mybackup.

      Ștergere
    2. Pentru contacte, mesaje si cam atat :P

      Ștergere
    3. Incearca cu mybackup. Sa ai grija unde face backup, sa nu faca pe cardul intern, ca dupa resoftare adio backup.

      Ștergere
    4. Multumesc pentru recomandare :) Am avut grija de acest aspect :)

      Ștergere
  4. Da-mi ceva care sa imi faca bara din transparenta, cum era inainte?
    Eu tot incerc sa fac update si nu reusesc. Nu reusesc nici macar sa pun Fimeware-ul Orange ala vechi, primul. Imi da acelasi android culcat cu burta in sus si semnul exclamarii... Banuiesc ca o fi din cauza acelei bare transparente si a bateriei in procentaje... Nu stiu...
    Nu stiu ce sa ii fac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU. Resoftarea la 4.0.4 stock nu are nici o legatura cu bara transparenta sau restul modificarilor. La resoftare,poti sa ai 999 modificari, ca nici una nu o sa puna probleme.

      Ștergere
  5. Cam greu cu download-ul... dupa cateva minute se opreste :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Vezi ca nu procedezi corect. Nu ai brick-uit nimic, doar ca nu urmaresti cu atentie instructiunile.

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut , am o problema , am facut data si pe din recovery mode si dupa am dat update from sdram card si imi zice ca nu poate face mount la sd card. Am incercat apoi update din setari avand wireless , imi downloadeaza updateu de 237 mb si dupa reboot apare robotul cu burta in sus cu semnul de exclamare . Nu inteleg unde gresesc , te rog sa ma ajuti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am facut update direct peste 4.0.4 si functioneaza foarte bine. Apoi am zis sa incerc si pe curat cun s-a explicat aici. Totul a decurs foarte bine, functioneaza la fel, dar nu prea am vazut diferente intre instalarea pe ”curat” si instalarea initiala peste 4.0.4.
    Acum am memorie mai multa(795mb) fata de vechea versiune (681mb).
    Multumesc pentru sfaturi.
    Asteptam noutati.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am pus 4.2.1 .. vreau sa-mi pun Camera+Galery, dar nu merge.. Ma poti ajuta? :) De asemenea DiagServiceA9 + NC readers alea.. Mersi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu stiu daca DiagTool, sau skinul de baterie, dar mi-a stricat GUI ul :). Deci atentie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yup, e de la skinul pentry Battery! Nu incercati la 4.2.1, doar daca aveti backup, sau daca va asumati un reinstall :).

      Ștergere
  11. Salut, am facut update cum ai zis mai sus, dar dupa ce si-a facut update nu sunt prea multe chesti schimbate..adica am in plus aplicatia deezer si curents, dar bara de notificari nu s-a schimbat si nici in setari nu cred ca am toate optiunile...ce sa fac pt un update complet?

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut,
    am un Acer cloudmobile s500 cumparat de la orange si nu ii pot face update la 4.1.2 urmand pasii de mai sus. Tin sa precizez ca telefonul nu este root-at. Ce am observat este ca arhiva pusa de tine spre download "Acer_S500_AV043.RV20RC01_AV051.RV10RC04_EMEA_ORGROD_decrypted " este diferita ca si denumire de ceea ce imi arata mie in update manager si anume "Acer_S500__AV051.RV10RC04_EMEA_ORGROD". De asemenea tin sa precizez ca am incercat sa ii fac update prin wi-fi, se descarca cei aprox. 270MB, se restarteaza telefonul incepe instalarea si la un moment dat esueaza in sensul ca apare robotelul pe spate cu ceva rosu iesind din burta. Ma poti ajuta cumva? Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU coonteaza numele la firmware, acel decrypted arata ca e decriptat, firmware-ul original, criptat, nu l-ai putea instala. Incearca sa faci downgrade la 1.022.

      Ștergere
  13. Salut,
    cum as putea sa fac downgrade la 1.022 ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Descarci un firmware(din tool ai la 6, apoi 2). Pui fisierul Update.zip pe un card extern si urmezi pasii de sus de la resoftare.

      Ștergere
  14. Am incercat cele spuse mai sus de tine, am downgradat la 1.022, am pus zip-ul pus de tine mai sus pe card, cel cu denumirea Acer_S500_AV043.RV20RC01_AV051.RV10RC04_EMEA_ORGROD_decrypted|, (momentan nu am net wireless) si nu vrea sa instaleze 4.1.2. Ai alta solutie ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am rezolvat. Am redenumit arhiva pusa de tine pe site cu numele ce imi aparea mie in update manager, asta dupa ce am facut upgrade la 1.027.

      Ștergere
    2. Ma bucur ca s-a rezolvat :).

      Ștergere
  15. Mersi foarte mult a fost foarte util cum ai explicat! Asa am reusit sa fac upgrate la versiunea noua 4.1.2 .Atatea ori am incercat si altfel nu mergea.

    RăspundețiȘtergere
  16. fara card de memorie se poate face update-ul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu. Dar poti cumpara un card, ca nu e mare afacere. Sunt foarte ieftine, spre ex, 4gb am vazut si la 17 lei.

      Ștergere
  17. Buna am facut si eu o actualizare dar nereusita.Facuta curat pe soft original cu card de8 gb class 6.Ma poti ajuta si pe mine?

    RăspundețiȘtergere
  18. salut ma poate ajuta cineva telefonul meu are update-ul facut dar cuma ce mi s-a descarcat telefonul nu vrea sa mai intoarca(sa se puna in landscape) pozele sau paginile de pe net , iar senzorii cel de proximitate nu mai merge , ma puteti ajuta ??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai activata optiunea de rotire a ecranului? Daca nu, de la pagina unbrick/resoftare, urmeaza doar pasii 3 10 si 11.

      Ștergere
  19. salut te rog mult pune update 4.0.4 si 4.1.2 sa le pot descarca si eu pentru ca am facut o prostie si cand il aprind imi spune ca ui sistem s-a oprit..am instalat niste prostii prin el...am dat si reset dar la fel zice si vreau sa ii instalez update ca sa mearga....il poti urca te rog mult?sau dami-l la adresa de mail n.mihai10

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru update la 4.0.4 ai sus la pagina tool scris cu rosu si pus link atat de la 1022 cat si de la 1027. Iar pentru 4.1.2, urmeaza pasii 3,10 si 11 de la unbrick/resoftare.

      Ștergere
  20. salut,nu pot descarca cum pot face?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sus, la pagina tool, chiar pe primele 3 randuri ai link catre 4.0.4 1022 si 1027. Daca vrei direct de JB, ai la pagina unbrick/resoftare, software brick, si ai descris acolo prin 2 metode(una cu, una fara card de memorie).

      Ștergere
  21. stie cineva un link care merge? daca da,mi-l spune-ți? mulțumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sus ai o pagina numita firmware. Si de acolo iei link pentru download.

      Ștergere
  22. salut . cred ca (din plictiseala ) am umblat pe la setari si acum nu-mi mai merge camera , caci de cate ori o pornesc apare mesajul ,,conectarea cu camera nu se poate realiza,,. crezi ca ma poti ajuta ? sau se poate cu resoftare ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa nu faci direct resoftare, poti incerca sa deschizi telefonul cu CWM(optiunea 3 din tool 0.4) si sa dai wipe cache, iar de la advanced-wipe dalvik cache. Si vezi daca funtioneaza dupa. Prin resoftare se rezolva sigur.

      Ștergere
  23. as vrea sa fac ,totusi,resoftare , si cum o pot face mai simplu ? scuze am un acer s500

    RăspundețiȘtergere
  24. De ce mi se inchide tel brusc si nu mai pot sa-l deschid decat conectat la o priza si ce anume poate sa determine ca ecranul sa consume 80% din baterie mai ales ca bateria e full. Am tel de 2ani si nu prea a fost uzat nici pe jocuri nici sa vb la el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am inteles perfect la ce va referiti cu aia 80%.
      Dar dupa doi ani, ca se inchide singur, am patit si eu, si aparent placa de baza era problema. Insa poate sa fie si bateria sau altceva.

      Ștergere